Sociale kaart

ZDOPMAATbv
Sociale kaart Nederland

De Sociale kaart is een responsieve websites met informatie en advies over formele en informele organisaties binnen het sociaal domein rond
Wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen en kinderen & jeugd.

Sociale Kaart Nederland levert de complete Sociale kaart-oplossing om gemeenten en andere partijen te ondersteunen bij hun taak burgers goed te informeren.

De Sociale kaart is er voor burgers en professionals. Inmiddels gebruiken meer dan 60 gemeenten en andere partijen de Sociale Kaart.
Dagelijks gebruiken duizenden professionals en burgers binnen hun eigen gemeente de Sociale kaart of ze gebruiken de landelijke Sociale kaartportal.

Algemene links:

Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)/ Wet Langdurige Zorg. (WLZ)
Het CIZ geeft informatie over wanneer u in Nederland recht heeft op verzekerbare zorg. Het CIZ bepaald het recht op zorg (WLZ) in een indicatiebesluit. www.ciz.nl

Het Centraal Administratie Kantoor (CAK)
Het CAK is verantwoordelijk voor de administratie en inningen van de eigen bijdrage. Meer informatie over het CAK kunt u vinden op www.hetcak.nl

Kies Beter
Op www.KiesBeter.nl vindt u de informatie die u nodig heeft bij het maken van de juiste keuzes in de zorg. U kunt hier informatie vinden over onder andere gezondheid, ziektes, zorgaanbieders en vergelijkingen.

PersoonsGebonden Budget (PGB)
Per Saldo, de vereniging voor en door mensen met een pgb.
Per Saldo is dé landelijke vereniging van budgethouders. Zij informeren en adviseren en komen op voor de belangen van alle mensen met een persoonsgebonden budget, kortweg het pgb. In het woud van regels en ontwikkelingen rondom het pgb geeft Per Saldo houvast.
Meer informatie kunt u vinden op www.pgb.nl

Zorgwijzer
Zorgwijzer helpt je bij het kiezen van een passende en goedkope zorgverzekering. Dit wordt mogelijk gemaakt door de slimme en snelle zorgvergelijker. De vergelijker is laagdrempelig opgebouwd, zodat je eenvoudig een passende en voordelige verzekering kunt uitkiezen.

Het doel is om de consument van actuele informatie te voorzien binnen het zorgstelsel. Ook bieden ze een overzicht van alle zorgverzekeraars met de daarbij behorende aanvullende verzekeringen (inclusief premie en dekking). Bovendien verzamelt Zorgwijzer klantbeoordelingen en ervaringen van iedere verzekeraar. Het actueel houden van deze informatie staat bij de Zorgwijzer hoog in het vaandel.